Review van verpakkingstape dispenser: BP 555

Wanneer je onze verpakkingstape op maat veel gebruikt, kun je ervoor kiezen om te investeren in een tapedispenser.

De BP 555 is een elektronische tapedispenser. Het apparaat zelf is tamelijk eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Het heeft een grote opening zodat de tape eenvoudig kan worden geladen. De watertank is groot en heeft een gesloten deksel om morsen te voorkomen. Het apparaat beschikt daarnaast over een ingebouwde waterverwarmer.

De BP 555 werkt ongelofelijk snel. Elke strook tape wordt volledig met water bevochtigd voor een sterke hechting.

Met de nummers op de linkerkant kun je instellingen op hoeveel inch de stroken tape moeten worden afgesneden. Er zijn nog meer bedieningselementen waarmee je de lengte kunt aanpassen als je niet de standaardopties wilt gebruiken. Het apparaat heeft ook een knop voor handmatige invoer waarmee tape wordt afgegeven totdat je deze loslaat. En met de herhaalknop kun je eenvoudig de vorige geselecteerde lengte herhalen.

De geautomatiseerde versie van dit model kan automatisch een nieuwe strook tape van dezelfde lengte afgeven zodra de vorige strook is verwijderd. Je kunt het bovendien programmeren om 2 of 3 lengtes te herhalen, als je iets wilt inpakken waarvoor verschillende tapelengtes nodig zijn.

Alle geautomatiseerde versies van de BP 555 zijn compatibel met twee optionele opzetstukken:

• De AMD 1 is een automatisch meetapparaat. Door middel van hoogfrequente geluidsgolven wordt de lengte van een pakket gemeten en vervolgens wordt de desbetreffende tapelengte afgegeven, inclusief de omslagen (die je eenvoudig kunt programmeren).
  • Er is ook een optioneel voetpedaal beschikbaar dat met de AMD kan worden gebruikt, om je handen vrij te houden tijdens het gebruik.

Met een prijs van ongeveer €1510 bevindt de BP 555 zich in de middenmoot van de elektronische tapedispensers. Het optionele automatische meetapparaat kost rond de €234 en het voetpedaal kost ongeveer €81.

De programmeerbare functies en de optionele opzetstukken maken de BP 555 tot een van de meest krachtige tapedispensers verkrijgbaar. Hoewel je misschien niet elke functie nodig hebt, zul je niet snel een efficiëntere tapedispenser vinden. Het apparaat is zijn hoge prijs meer dan waard, als je meer dan 50 pakketten per dag verwerkt, en zeker wanneer je werkt met pakketten van verschillende formaten. Als de BP 555 binnen je prijsbereik ligt, raden we je aan een van de geautomatiseerde versies te nemen om volledig te kunnen profiteren van de efficiëntie van dit apparaat.

Klik hier voor meer informatie over onze reviews van andere tapedispensers.